Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri
menu ikon2

Velkommen til bords!

Unn deg et utsøkt måltid på et av distriktets fremste spisesteder! Skibladners ærverdige restaurant holder en 160-årig tradisjon i hevd og tilbyr den berømte laks og jordbær i Første Plads Madsalon.
skillestrek
img 2247
laks-middag-img 2363

Frokost på Mjøsa

skibladner-frokost

«God Start på Dagen»

Frokosttallerken med variert pålegg, ferskt brød, melk, juice, kaffe, te serveres i 1. Plads Madsalon alle rutedager kl. 0930–1100, søndag til kl. 12.00.
Pris kr 165,- (barn kr 75,-)
100-vin-350

Champagnefrokost

I tillegg til den tradisjonelle frokosten, serveres et glass champagne, bacon, frukt og sjokolade.
Pris kr 295,-

En lett lunsj

rekesmorbrod

Skipets Smørbrød

Grovt brød med røket laks, skagenrøre, salat, sitron og dill eller karbonade med løk, eller reker, majones og sitron.
Pris kr 155,-
rekesalat

Salater

Skalldyrsalat eller kyllingsalat.
Serveres med ferskt brød og smør
Pris kr 205,-

Middag på Mjøsa

laks-middag-img 2363

Laks og jordbær

Den tradisjonelle laksen, anrettet med agurksalat, kokte poteter og Sandefjordsmør.
Jordbær med fløtemelk. Inkl. kaffe.
Pris kr 375,-
kalvestek-img 2322

Kalvestek og jordbær

Kalvestek servert med sesongens grønnsaker, sopp, kokte poteter, fløtesaus og nyrørte tyttebær. Jordbær med fløtemelk. Inkl. kaffe.
Pris kr 395,-

For de minste

jordbaer-img 2380

Barneporsjoner av våre middager

Barneporsjoner for barn t.o.m. 15 år
Medisterkaker med potet og grønnsaker — Pris kr 125,-
Skibladners tradisjonelle laks — Pris kr 185,-
Kalvestek — Pris kr 195,-
(Barnemenyene inkluderer selvfølgelig jordbær til dessert)

 
Del i sosiale medier:

Nyhet!

Spis en deilig frokost om bord
i restauranten alle dager i rutesesongen fra 09.30 hver dag. Reservasjon ikke nødvendig.

Pris fra kr 165,-

Velbekomme!
rettigheter

Alle rettigheter

I charterperioden, øl- og
vinservering i rutesesongen.
Egen Skibladnervin.

Noe lett å spise?

Vi har også kiosk ombord som selger vafler, kaffe, øl og vin samt et lite utvalg av lokalproduserte varer (is, sirupstynnkaker). Kiosken selger også varm mat som medisterkaker i lompe.

Agnethe Lier (bildet) var restauratrise storparten av perioden 1872–1932.

Historien om Første Plads Madsalon

Den første restauratør på Skibladner var Fredrik Hammer, eieren av det velrenommerte hotell på Lillehammer gard. På Færdesmanden var Eli Kråbøsvollen restauratrise.

I årene 1858–1862 drev Gulbrand Torkildsen på Sundgarden i Eidsvoll restauranten på begge båtene. På Færdesmanden ble han avløst i 1863 av en annen Eidsvolling, Olsen. Og på Skibladner i 1865 av Josephine og C.J. Petterson, et svensk ektepar, som bodde på Eidsvoll. Disse to drev restauranten på Skibladner i 26 år, og de drev den godt. Det var i deres tid, at den for alvor vant seg ry som et førsteklasses matsted.
dekor akter
dekor akter