Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri
Menu_Ikon2

Velkommen til bords!

Skibladners ærverdige restaurant holder en nesten 170-årig tradisjon i hevd og tilbyr den berømte laks og jordbær i Første Plads Madsalon. Unn deg et utsøkt måltid på et av distriktets fremste spisesteder! Vi har troa på at barna vil nyte den samme velsmakende maten som de voksne, og tilbyr derfor alle våre retter i barnestørrelser til lavere pris. 

Reisetips: Se etter skipets egen hvitvin, som serveres i egen flaske med kunstverk og bilder fra lokale kunstnere. Vinen er spesielt utvalgt til å passe til skipets meny. 
bestill reise og mat her
Booking og bestilling
Skillestrek

Rutemeny 2024

restaurant-jorbaer2
laks-middag-IMG_2363

Frokost på Mjøsa

skibladner-frokost

«God Start på Dagen»

Frokosttallerken med variert pålegg, ferskt brød, melk, juice, kaffe, te serveres i 1. Plads Madsalon. Serveres frem til kl.11.00
(1, 2, 3, 4, 6, 14)
Pris kr 175,- (barn kr 75,-)
106-Rundingen-oppdekket

Champagnefrokost

I tillegg til den tradisjonelle frokosten, serveres et glass champagne, bacon, frukt og sjokolade. Serveres frem til kl.11.00
(1, 2, 3, 4, 6, 14)
Pris kr 375,-

En lett lunsj

rekesmorbrod

Skipets Smørbrød

Røket laks, skagenrøre, salat, sitron og dill
(1, 2, 3, 9, 10, 14)  eller
Karbonade med løk eller reker, majones og sitron (1, 2, 3, 7)

Serveres kl.11.30 – 12.30
Pris kr 175,-
rekesalat

Salater

Kyllingsalat med økologisk kylling fra Hovelsrud (1, 2, 3, 13)  
eller skalldyrsalat (1, 2, 3, 7, 8). Serveres med ferskt brød og smør

Serveres kl.11.30 – 12.30
Pris kr 235,-

Middag på Mjøsa

laks-middag-IMG_2363

Skibladners Tradisjonelle Laks

Anrettes med Sandefjordsmør, agurksalat og kokte poteter
Jordbær med fløtemelk, inkl kaffe. (3, 6)
Serveres fra kl.13.00
Pris kr 430,-
kalvestek-IMG_2322

Elgkarbonader

Serveres med sesongens grønnsaker, sopp, kokte poteter,
fløtesaus og nyrørte tyttebær.
Jordbær med fløtemelk, inkl kaffe. (2, 3, 4)
Serveres etter kl.13.00
Pris kr 430,-

For de minste

jordbaer-IMG_2380

Barnemeny

Barneporsjoner for barn t.o.m. 15 år
Medisterkaker med potet og grønnsaker (1, 3, 10, 13) — Pris kr 150,-
Skibladners tradisjonelle laks (3, 6) — Pris kr 215,-
Elgkarbonader (2, 3, 4)— Pris kr 215,-
Barnemenyene inkluderer jordbær til dessert.
Serveres etter kl. 13.00
Allergener:
Gluten (1) Egg (2) Melk (3) Nøtter (4) Peanøtter (5) Fisk (6) Skalldyr (7)Bløtdyr (8) Soya (9) Selleri (10) Svoveldioksid og sulfitter (11) Lupin (12) Sennep ( 13) sesamfrø (14)
 

Nyhet!

Spis en deilig frokost om bord
i restauranten alle dager i rutesesongen fra 09.30 hver dag.
Vennligst reservér på forhånd!
Pris fra kr 175,-
Velbekomme!
Rettigheter

Alle rettigheter

I charterperioden, øl- og
vinservering i rutesesongen.
Egen Skibladnervin.

Noe lett å spise?

Vi har også kiosk ombord som selger vafler, kaffe, øl og vin samt et lite utvalg av lokalproduserte varer.  Kiosken selger også varm medisterkake i lompe.

Agnethe Lier (bildet) var restauratrise storparten av perioden 1872–1932.

Historien om Første Plads Madsalon

Den første restauratør på Skibladner var Fredrik Hammer, eieren av det velrenommerte hotell på Lillehammer gard. På Færdesmanden var Eli Kråbøsvollen restauratrise.

I årene 1858–1862 drev Gulbrand Torkildsen på Sundgarden i Eidsvoll restauranten på begge båtene. På Færdesmanden ble han avløst i 1863 av en annen Eidsvolling, Olsen. Og på Skibladner i 1865 av Josephine og C.J. Petterson, et svensk ektepar, som bodde på Eidsvoll. Disse to drev restauranten på Skibladner i 26 år, og de drev den godt. Det var i deres tid, at den for alvor vant seg ry som et førsteklasses matsted.