Noe lett å spise?
Vi har også kiosk ombord som selger vafler, kaffe, øl og vin samt et lite utvalg av lokalproduserte varer (is, sirupstynnkaker). Kiosken selger også varm mat som medisterkaker i lompe.
Agnethe Lier (bildet) var restauratrise storparten av perioden 1872–1932.
Historien om Første Plads Madsalon
Den første restauratør på Skibladner var Fredrik Hammer, eieren av det velrenommerte hotell på Lillehammer gard. På Færdesmanden var Eli Kråbøsvollen restauratrise.
I årene 1858–1862 drev Gulbrand Torkildsen på Sundgarden i Eidsvoll restauranten på begge båtene. På Færdesmanden ble han avløst i 1863 av en annen Eidsvolling, Olsen. Og på Skibladner i 1865 av Josephine og C.J. Petterson, et svensk ektepar, som bodde på Eidsvoll. Disse to drev restauranten på Skibladner i 26 år, og de drev den godt. Det var i deres tid, at den for alvor vant seg ry som et førsteklasses matsted.