Velkommen til bords!

Skibladners ærverdige restaurant holder en 160-årig tradisjon i hevd og tilbyr den berømte laks og jordbær i Første Plads Madsalon. Unn deg et utsøkt måltid på et av distriktets fremste spisesteder! 
bestill reise og mat her

Frokost på Mjøsa

«God Start på Dagen»

Frokosttallerken med variert pålegg, ferskt brød, melk, juice, kaffe, te serveres i 1. Plads Madsalon alle rutedager kl. 0930–1100, søndag til kl. 12.00.
Pris kr 165,- (barn kr 75,-)

Champagnefrokost

I tillegg til den tradisjonelle frokosten, serveres et glass champagne, bacon, frukt og sjokolade.
Pris kr 325,-

En lett lunsj

Skipets Smørbrød

Grovt brød med røket laks, skagenrøre, salat, sitron og dill eller karbonade med løk, eller reker, majones og sitron.
Pris kr 160,-

Salater

Skalldyrsalat eller kyllingsalat.
Serveres med ferskt brød og smør
Pris kr 205,-

Middag på Mjøsa

Laks og jordbær

Den tradisjonelle laksen, anrettet med agurksalat, kokte poteter og Sandefjordsmør.
Jordbær med fløtemelk. Inkl. kaffe.
Pris kr 385,-

Elgkarbonader og jordbær

Elgkarbonader servert med sesongens grønnsaker, sopp, kokte poteter, fløtesaus og nyrørte tyttebær. Jordbær med fløtemelk.
Pris kr 405,-

For de minste

Barneporsjoner av våre middager

Barneporsjoner for barn t.o.m. 15 år
Medisterkaker med potet og grønnsaker — Pris kr 125,-
Skibladners tradisjonelle laks — Pris kr 190,-
Elgkarbonader — Pris kr 200,-
(Barnemenyene inkluderer selvfølgelig jordbær til dessert)

 
Del i sosiale medier:

Nyhet!

Spis en deilig frokost om bord
i restauranten alle dager i rutesesongen fra 09.30 hver dag.
Vennligst reservér på forhånd!
Pris fra kr 165,-
Velbekomme!

Alle rettigheter

I charterperioden, øl- og
vinservering i rutesesongen.
Egen Skibladnervin.

Noe lett å spise?

Vi har også kiosk ombord som selger vafler, kaffe, øl og vin samt et lite utvalg av lokalproduserte varer (is, sirupstynnkaker). Kiosken selger også varm mat som medisterkaker i lompe.

Agnethe Lier (bildet) var restauratrise storparten av perioden 1872–1932.

Historien om Første Plads Madsalon

Den første restauratør på Skibladner var Fredrik Hammer, eieren av det velrenommerte hotell på Lillehammer gard. På Færdesmanden var Eli Kråbøsvollen restauratrise.

I årene 1858–1862 drev Gulbrand Torkildsen på Sundgarden i Eidsvoll restauranten på begge båtene. På Færdesmanden ble han avløst i 1863 av en annen Eidsvolling, Olsen. Og på Skibladner i 1865 av Josephine og C.J. Petterson, et svensk ektepar, som bodde på Eidsvoll. Disse to drev restauranten på Skibladner i 26 år, og de drev den godt. Det var i deres tid, at den for alvor vant seg ry som et førsteklasses matsted.