Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri
Menu_Ikon2

Velkommen til bords!

Skibladners ærverdige restaurant holder en 160-årig tradisjon i hevd og tilbyr den berømte laks og jordbær i Første Plads Madsalon. Unn deg et utsøkt måltid på et av distriktets fremste spisesteder! 
bestill reise og mat her
Skillestrek
IMG_2247
laks-middag-IMG_2363

Frokost på Mjøsa

skibladner-frokost

«God Start på Dagen»

Frokosttallerken med variert pålegg, ferskt brød, melk, juice, kaffe, te serveres i 1. Plads Madsalon. Serveres frem til kl.11.00
Pris kr 165,- (barn kr 75,-)
100-vin-350

Champagnefrokost

I tillegg til den tradisjonelle frokosten, serveres et glass champagne, bacon, frukt og sjokolade. Serveres frem til kl.11.00
Pris kr 345,-

En lett lunsj

rekesmorbrod

Skipets Smørbrød

Grovt brød med røket laks, skagenrøre, salat, sitron og dill eller karbonade med løk, eller reker, majones og sitron.
Serveres kl.11.30 – 12.30
Pris kr 170,-
rekesalat

Salater

Skalldyrsalat eller kyllingsalat.
Serveres med ferskt brød og smør
Serveres kl.11.30 – 12.30
Pris kr 215,-

Middag på Mjøsa

laks-middag-IMG_2363

Skibladners Tradisjonelle Laks

Anrettes med Sandefjordsmør, agurksalat og kokte poteter
Jordbær med fløtemelk, inkl kaffe
Serveres fra kl.13.00
Pris kr 395,-
kalvestek-IMG_2322

Elgkarbonader

Serveres med sesongens grønnsaker, sopp, kokte poteter,
fløtesaus og nyrørte tyttebær.
Jordbær med fløtemelk, inkl kaffe.
Serveres etter kl.13.00
Pris kr 415,-

For de minste

jordbaer-IMG_2380

Barnemeny

Barneporsjoner for barn t.o.m. 15 år
Medisterkaker med potet og grønnsaker — Pris kr 125,-
Skibladners tradisjonelle laks — Pris kr 195,-
Elgkarbonader — Pris kr 205,-
Barnemenyene inkluderer jordbær til dessert.
Serveres etter kl. 13.00
Del i sosiale medier:

Nyhet!

Spis en deilig frokost om bord
i restauranten alle dager i rutesesongen fra 09.30 hver dag.
Vennligst reservér på forhånd!
Pris fra kr 165,-
Velbekomme!
Rettigheter

Alle rettigheter

I charterperioden, øl- og
vinservering i rutesesongen.
Egen Skibladnervin.

Noe lett å spise?

Vi har også kiosk ombord som selger vafler, kaffe, øl og vin samt et lite utvalg av lokalproduserte varer (is, sirupstynnkaker). Kiosken selger også varm mat som medisterkaker i lompe.

Agnethe Lier (bildet) var restauratrise storparten av perioden 1872–1932.

Historien om Første Plads Madsalon

Den første restauratør på Skibladner var Fredrik Hammer, eieren av det velrenommerte hotell på Lillehammer gard. På Færdesmanden var Eli Kråbøsvollen restauratrise.

I årene 1858–1862 drev Gulbrand Torkildsen på Sundgarden i Eidsvoll restauranten på begge båtene. På Færdesmanden ble han avløst i 1863 av en annen Eidsvolling, Olsen. Og på Skibladner i 1865 av Josephine og C.J. Petterson, et svensk ektepar, som bodde på Eidsvoll. Disse to drev restauranten på Skibladner i 26 år, og de drev den godt. Det var i deres tid, at den for alvor vant seg ry som et førsteklasses matsted.