Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri

Kulturopplevelser

Rundt Mjøsa har du nærhet til et mangfold av kunst- og kulturopplevelser. Mjøsa i seg selv med Skibladner – Mjøsas Hvite Svane, er en egen kulturperle. Utforsk de mangfoldige mulighetene her med alt fra Domkirkeodden og Peder Balke-senteret til Maihaugen og Norges Olympiske Museum.
Skillestrek
Peder-Balke-senteret-PER-UNG
Peder Balke-senteret
Peder Balke-senteret er et av Østre Totens viktigste kultursteder. Galleriet og kultursenteret ble etablert i 1986, og huser blant annet Balkes egne veggmalerier.
Les mer
Dekor_Front
domkirkeodden_magnus
Domkirkeodden
Norges eneste innlandsby i middelalderen lå ved Mjøsa. På museets sider finnes informasjon om middelalderens Hamar, om Åkerfunnet og andre arkeologiske severdigheter. Foto: Magnus Nygård.
Les mer
Dekor_Front
maihaugen
Maihaugen
Lærerike og spennende kulturopplevelser venter på Maihaugen, et friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tidsepoker. Barn og voksne ønskes velkommen til å skape varige sommerminner her hvor historien blir levende.
Les mer
Dekor_Front
fjell
Fjellhallen
Gjøvik Olympiske Fjellhall ble bygget for å huse ishockeykampene som skulle arrangeres i Gjøvik under Vinter-OL 1994. Hallen ble bygget i forbindelse med en allerede eksisterende svømmehall, som også denne ligger bygget inn i fjellet. Innholder også innlandets beste klatresentre.
Les mer
Dekor_Front
Atlungstad-brenneri-natt-2
Atlungstad Brenneri
I dette historiske brenneriet blir det produsert 25 000 liter sprit av poteter hver høst. En enestående mulighet til å følge potetene fra tippesjakta til ferdig sprit, se de imponerende gjæringstankene og høre godlyden fra gjærlåsen. Foto: Frederik Garshol.
Les mer
Dekor_Front
sentrumlily
Lillehammer Sentrum
Urbant møter landlig i Lillehammer gågate, og atmosfæren er lun og hyggelig mellom kafébord og butikker. Med parkkafeen i hjertet av byen, er det aldri langt mellom brostein og grønne oaser, shopping og parkliv. Kos deg!
Les mer
Dekor_Front
ggaard
Gjøvik Gård
Midt i Gjøvik sentrum ligger den vakre parken rundt Gjøvik gård. Alléer fra Rådhuset og Strandgata fører til tunet ved Gjøvikhallen. Drengestua har koselig kafé og lekeplass. Hovedbygningen fra 1810 er hovedattraksjonen, i sin tid bygget av Caspar Kauffeldt som grunnla Gjøvigs Glasverk.
Les mer
Dekor_Front
proysenhus
Prøysenhuset
røysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen. Huset er tegnet av Snøhetta i et formspråk som harmonerer med naturen rundt. Inne i huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom. Foto: Frederik Garshol
Les mer
Dekor_Front
ol
Norges Olympiske Museum
Museet er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i -52 og -94. Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.
Les mer
Dekor_Front