Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri

Kultur- og naturreise til Mjøsa

akt-2-domen
maihaugen
Velkommen til det vakre kulturlandskapet rundt Mjøsa. Sommeren er en fin tid, og med et stabilt og tørt innlandsklima ligger alt til rette for mange gode opplevelser. Hva med en kulturreise der du opplever det beste i de tre største Mjøsbyene?
Skillestrek
Hamar har mye å by på for den kulturinteresserte og Domkirkeodden er et yndet sted for både tilreisende og Hamars egne innbyggere.

Domkirkeodden er et av Norges største middelaldermuseer som formidler historier fra vikingtiden, gjennom middelalderen og fram til i dag.
Domkirkeruinene med sitt vernebygg i glass er hovedattraksjonen. Her kan du høre den dramatiske historien om hvordan kirken ble ødelagt og oppleve den fantastiske akustikken gjennom syngende guider.

Kirsten Flagstad – Norges største internasjonale operastjerne, ble født i Strandstuen på Hamar i 1895. Det vesle huset, som i dag er byens eldste bygning, huser nå Kirsten Flagstadmuseet.
Museet har en enestående samling bestående av kostymer, rekvisitter, bilder og gjenstander fra sangerinnes liv på og utenfor operascenen,
Norsk Jernbanemuseum og Prøysenstua i Ringsaker er bare noe av alt det andre du kan oppleve i og rundt Hamar.

Her tror vi du vil trives så godt at du ønsker å bli over en natt eller flere. Her er oversikt over hvor du kan overnatte!

Lillehammer er Maihaugen et must. Det vakre området er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag.

I høysesongen på sommeren åpnes mange av de historiske husene, og du blir invitert inn i hjemmene av "beboere" fra ulike tider. Bli med på nostalgiske gjensyn med de ulike tiårene på 1900-tallet. Senk skuldrene, nyt omgivelsene, og lev deg inn i livet for over hundre år siden.

Norges Olympiske Museum er et splitter nytt og interaktivt museum som gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander kan besøkende oppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk.

I Lillehammer ønskes du også velkommen hjem til en av våre største kvinnelige forfattere, Sigrid Undset (1882–1949). På Bjerkebæk bodde hun sammen med de tre barna sine, mens hun skrev bøkene som ga henne Nobelpris i litteratur.

Lillehammer Kunstmuseum og Lysgårdsbakkene Hoppanlegg er bare noe av alt det andre du kan se og oppleve på Lillehammer.

Med så mye å oppleve anbefales du å bli en natt eller flere. Byen har mange overnattingsmuligheter.

Gjøvik blir ofte kalt den hvite by ved Mjøsa, og midt i den hvite byen ligger vakre Gjøvik Gård som en grønn oase.

Her bodde familien Kauffeldt som grunnla det aller første private glassverket i Norge, Gjøvik Glasværk i 1807. Pass gjerne på å besøke Gjøvik på en lørdag. Da får du en bonus i form av gratiskonsert på det idylliske tunet samt mulighet til omvisning i hovedhuset på gården. Gjøvik Gård forvaltes i dag av Mjøsmuseet.

Er du glad i musikk? Med sommerfriskt repertoar, intens spilleglede og et gedigent orkester på scena, ønsker Trond Nagell-Dahl,  Knut Anders Sørum og resten av sommerslagergjengen deg hjertelig velkommen til en forrykende slagerparade av kjente sommerlåter i seglet på Gjøvik gård. Konsertene spilles torsdager, fredager og lørdager fra 29. juli til 3. september.

Gjøvik Olympiske Fjellhall som er verdens største sportsarena sprengt ut i fjell, er også vel verdt et besøk.

Skibladner, verdens eldste hjuldamper i rutetrafikk har hjemmehavn på Gjøvik. Tirsdag til søndag i skoleferien forlater hun Gjøvik kl. 09:30 og legger fra kai på vei enten mot Lillehammer eller Eidsvoll.
I 11 knops fart pløyer hun den blikkstille vannflaten og gir deg tid til å nyte synet av sjarmerende bygder og gårder når hun gjør sine mange stopp underveis.

En mil sør for Gjøvik ligger idylliske kapp der du kan oppleve vakker kunst på Peder Balke-senteret og lære mer om Mjøsa og livet rundt innsjøen opp gjennom tidene på museet Mjøsas Ark.   

Bli gjerne over en natt eller to, her er det godt å bo!

Bilfri og grønn tur til Mjøsområdet?
Her er forslag på en 5 dagers tur fra Oslo med tog og Skibladner:

Dag 1.
Kl. 09:34 Tog fra Oslo S til Hamar
Kl. 10:52 Ankomst Hamar
Opplevelser og overnatting på Hamar
 
Dag 2.
Kl. 18:45 Skibladner fra Hamar til Gjøvik (Tirsdager, torsdager og lørdager)
Kl. 20:00 Ankomst Gjøvik
Opplevelser og overnatting på Gjøvik
 
Dag 3.
Opplevelser og overnatting på Gjøvik
 
Dag 4.
Kl. 12:40 Skibladner fra Gjøvik til Lillehammer (Tirsdager, torsdager og lørdager)
Kl. 15:00 Ankomst Lillehammer
Opplevelser og overnatting på Lillehammer
 
Dag 5.
Opplevelser på Lillehammer
Ca. kl. 17:58 Tog fra Lillehammer til Oslo S
Ca. kl. 20:04 Ankomst Oslo S
 
Med forbehold om endringer.
Se oppdaterte tidtabeller hos NSB og hos Skibladner.

Trenger du hjelp til å skreddersy en egen tur?
Ta kontakt med oss på turistkontoret, vi hjelper deg gjerne med å planlegge et perfekt opphold.

Hamar Turistkontor på Østre Torg, Grønnegata 52.
Tlf. 400 36 036 Mail: post@hamarregionen.no
 
Lillehammer Turistkontor på stasjonen, Jernbanetorget 2.     
Tlf. 61 28 98 00 Mail: info@lillehammer.com
 
Gjøvik Turistkontor på stasjonen, Jernbanetorvet 3.                
Tlf. 61 14 67 10 Mail: info@gjovik.com
 
Del i sosiale medier:
Relaterte sider
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]
[Overskrift]