Rutetabell
Tematurer
Vår meny
Bildegalleri

Barnas favoritt-tur til Mjøsbyene

akt-3-kids
akt-3-kids
Når barna trives har hele familien det bra, og byene rundt Mjøsa har så mye å tilby barnefamilier. Hamar har Mjøsas flotteste strand og et spennende Jernbanemuseum. På Lillehammer koser barna seg på Hunderfossen og i Lilleputthammer. Mens på Gjøvik kan man både lære og ha det moro på Vitensenteret, skate i en av Norges fineste skateparker eller klatre/buldre i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Så hva med å ta med barna på en spennende reise på og rundt Mjøsa i sommer?
Skillestrek
Hamar
Strandområdet på Koigen ligger bare noen skritt unna sentrum og i tillegg til en herlig og barnevennlig sandstrand finner du også basketbane, sandvolleyball-baner, skateanlegg, kunstig holme, grillplass, lekeplass med lekeapparater, sittebenker og bord.
 
Norsk Jernbanemuseum er barnas museum. Norges korteste jernbanelinje er bare noen hundre meter lang, og turen med det pelletsfyrte damptoget er høydepunktet for mange. Midt i parken er barnas favoritt - Leikvangen stasjon og minitoget. I lekekroken kan barna bruke fantasien i lek med tog, Model lokomotivet Urskog er klart til avgang og i togsimulatoren kan alle prøve seg som lokfører. 

Når du er på Hamar kan også et besøk på Prøysenhuset på Ringsaker og Tangen dyrepark.
 
Vi tror du vil trives så godt at du ønsker å bli over en natt eller flere. Her er oversikt over hvor du kan overnatte!

 
Lillehammer
Er du på jakt etter troll og gode opplevelser for hele familien? Bare 10 minutter nord for Lillehammer, vakkert plassert og i harmoni med omgivelsene ligger Hunderfossen Familiepark.  Her kan barna blant annet bli med inn i Eventyrslottet, og bli med på en oppdagelsesreise inn i eventyrenes rike. De kan også oppleve Ivo Caprinos Eventyrgrotte, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Trollfallet og den spennende kveldsforestillingen Trollnatt hvor trollene våkner til liv.

Den kule raftingen med geysirer, vanntåke og fossefall i en over halv kilometer kunstig elv, hvor både voksne og barn kan kjøre sammen, er en populær aktivitet i Familieparken. Bare noen meter unna Hunderfossen Familiepark, finner du idylliske Barnas Gård hvor små og store kan kose seg sammen med dyrene. 
15 minutter nord for Lillehammer, i Hafjell, finner du "Den lille byen med det store hjertet". Lilleputthammer Familiepark er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. Det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen! Nærmeste nabo til Lilleputhammer er Hafjell Lekeland, et av Norges største innendørs lekeland.
 
Om du booker 3 netter, eller mer, på hotell, leilighet eller hytte i Lillehammer-regionen får du Sommerkortet inkludert! Sommerkortet gir rabatter på en rekke aktiviteter og attraksjoner, og gjelder for hele familien! Spar opptil 50% på aktivitetstilbud og bespisning på restauranter!
 
Med så mye å oppleve anbefales du å bli en natt eller flere. Byen har mange overnattingsmuligheter!
 
Gjøvik
På Vitensenteret Innlandet kan både barn og voksne leke og lære. Vitensenteret er et spennende og morsomt populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der man lærer ved å eksperimentere selv.

Alle lekende, nysgjerrige og lærevillige barn mellom null og hundre år er velkomne. Her kan du teste reaksjonen din ved å fange fallende staver, akkurat som i mesternes mester, lære om menneskekroppen, kjøre skogsmaskin, konkurrere i å tenke minst, bygge på byggeplassen og ikke minst reise i verdensrommet i planetariet.
 
10 minutters biltur fra Gjøvik ligger badeparadiset Totenbadet som tilbyr tropiske temperaturer hele året. Her kan små og store ha det moro i vannsklier, bølgebasseng, svømmebasseng, stupetårn og boblebad.
 
Fastland Friluftsbad ligger rett ovenfor sentrum og er et gratis utendørs svømmeanlegg med et 10 meters stupetårn, lekeplass og eget badeområde for de minste.
 
I tillegg kan du besøke Lekeland1, et stort innendørs lekeland og ikke minst Gjøvik Olympiske Fjellhall der barna kan klatre i den morsomme buldreveggen.  
 
Bli gjerne over en natt eller to, her er det godt å bo!
 
Her har du forslag på en bilfri 4 dagers tur fra Oslo for deg og din familie inkl. Skibladner og NSB:
 
Dag 1.
Kl. 09:02 Avreise med NSB Gjøvikbanen fra Oslo S
Kl. 10:59 Ankomst Gjøvik
Opplevelser og overnatting i Gjøvik
 
Dag 2.
Kl. 09:30 Avreise med Skibladner fra Gjøvik til Hamar (Alle dager unntatt mandager)
Kl. 11:15 Ankomst Hamar
Opplevelser og overnatting på Hamar
 
Dag 3.
Ca. kl. 10:00 Avreise med tog fra Hamar til Lillehammer
Ca. kl. 10:45 Ankomst Lillehammer
Opplevelser og overnatting på Lillehammer


Dag 4.
Opplevelser på Lillehammer
Ca. kl. 17:58 tog fra Lillehammer til Oslo S
Ca. kl. 20:04 Ankomst Oslo S
 
Med forbehold om endringer.
Se oppdaterte tidtabeller hos NSB og hos Skibladner.

Så da er vel den saken klar? Ta med barna og ha en alle tiders sommer rundt Mjøsa i år!
 
Trenger du hjelp til å skreddersy en egen tur?
Ta kontakt med oss på turistkontoret, vi hjelper deg gjerne med å planlegge et perfekt opphold for din familie.
 
Hamar Turistkontor på Østre Torg, Grønnegata 52.
Tlf. 400 36 036 Mail: post@hamarregionen.no
 
Lillehammer Turistkontor på stasjonen, Jernbanetorget 2.     
Tlf. 61 28 98 00 Mail: info@lillehammer.com
 
Gjøvik Turistkontor på stasjonen, Jernbanetorvet 3.                
Tlf. 61 14 67 10 Mail: info@gjovik.com
 
Relaterte sider
Kultur- og naturreise til Mjøsa
Pilegrimsleden
Lokale matperler
Kulturopplevelser
Aktiviteter for familien
Sosiale medier
Besøk Gjøvikregionen
Besøk Hamarregionen
Besøk Lillehammerregionen
Mjøsa rundt på sykkel